Thursday, December 3, 2009

Terus mencuba, hasilnya pasti lebih baik

Assalamualaikum pembaca semua…

Ilmu yang dipelajari jika tak dipraktikkan atau pun diamalkan pasti lama-kelamaan akan dilupakan dan hilang begitu sahaja.
Dalam aspek kehidupan kita pun begitulah lumrahnya.
Begitu juga dengan ilmu dan kemahiran yang saya pelajari iaitu kemahiran membuat kek ni. Masa belajar tu bukan ler sehingga jadi pakar seperti chef, sekadar asas untuk seorang seperti saya yang tidak ada ilmu langsung dalam bidang kek dan pastry ni. 1st time after balik belajar tu
cuba ler buat kek icing, masa tu birthday suami dan anak sulung. Ni ler rupanya kek yang dibuat, bunga pun kembang semacam.


Nak buat bunga ros ntah jadi bunga apa. Yang sebenarnya, memang tak belajar buat bunga ros tu, cuma cuba sendiri jer.
Alhamdulillah setelah mencuba lagi inilah antara hasil yang terawal. Lebih baik le dari kek yang dibuat tanpa ilmu langsung..Ada la rupa jugak...



Ni pulak kek b'day anak sulung, Naim share ngan mak sunya, Nur Fadzilah.














2 comments:

  1. wah bangganya kakyin ngan sofi...bagus la....keje tak semestinya kat opis....kalau kakyin ada kemahiran n minat mendalam kakyin pun taknak keja dah nnk buat online business ja tp ilu blm cukup lagi heheheheh....anyway congrats ye....nanti blh la kakyin oder kek sofi ye.....

    ReplyDelete
  2. kek mak long memg sodap bona la mak long,fahmi ngan adik2 gadoh psl nk makan kek yg mak long kasi aritu,tp cm biase ah,fami mnang,40% kek tu fami kebas,hehehe

    ReplyDelete